om resan

9 månader är ju länge. Vart ska vi då? Ska vi jobba? Och vad händer med Poncho?
 
Ja, lägenheten och jobbet har jag ju redan sagt vad som kommer hända med. Lägenhet hyr vi ut och jobben sägs upp.
 
Rutten är inte spikad ännu men som vi är inne på nu så blir det följande
  • Europa 2 månader i bil tillsammans med Poncho
    Måns ska/har köpt en folkabuss som vi ska inreda och köra med
  • Bali 2 månader
  • Australien 5 veckor i campervan
  • Nya Zeeland 5 veckor i campervan
  • Fiji 2 veckor
  • Bali 1-2 månader
Alla ställen innehåller surf och sol och varmt. Vilket innebär att vi kommer ha sommar i mer än ett år. Bara det känns lite overkligt och lite extra skönt i detta vinterland. Och nej, vi ska inte jobba. Planen är att vi ska semestra runt, surfa, filma, fota, slöa osv. Poncho kommer att vara med oss i Europa och sedan ska han bo hos Måns mamma de andra 7 månaderna. Kommer sakna den lilla saken.
 

om att vara modig

Livet känns så osäkert för tillfället. Har jag gjort något jag kommer få ångra nu funderar jag på hela dagarna. Samtidigt känner jag en sådan längtan och lycka när jag tänker på hur hösten och ett år framåt kommer se ut.
 
Vad då för något då? Jo ni vet den där saken jag skrev om innan nyår som jag hade pratat om med min chef om. Som var spännande. Det var inget som kommer ske i jobbet mer än att jag kommer behöva säga upp mig. I september i år kommer jag och Måns åka på livets resa. Vi säger upp oss från våra jobb, hyr ut lägenheten och drar. I 9 månader. Ganska galet va?
 
Det känns så läskigt att inte veta att man har jobb när man kommer hem från en sådan resa. När både jag och Måns fick veta att vi inte får tjänstledigt så kände jag bara, nej fan vi skiter i det här. Men efter en dag gick det över. Jag vet att det kommer vara det häftigaste jag har gjort och om vi inte gör det kommer jag ångra mig om 30 år.
 
 

 

om livet

Vilken hemsk vecka det varit. Måns har haft nån typ av halsfluss som började i fredags förra veckan och blev av med det igår. Jag blev sjuk lördag en vecka sedan och har varit hemma från jobbet hela veckan. Försökte gå till jobbet två gånger men blev hemskickad båda gångerna. Känner mig fortfarande inte fräsch. Alltså en lugn fredag och lördag.
 
Måns har somnat och jag har läst igenom min blogg lite. Letade efter en bild men fastnade istället med att läsa gamla inlägg. Läste inlägget jag skrev efter att jag och Måns kommit hem från Paris i spetember 2014, där jag skrev om hur mitt hjärta gick sönder när Måns gjorde slut. Det är lustigt att tänka på det nu när vi är sambos och planerar framtiden tillsammans. Känns lite som en annan värld. Hur kan denna underbara människa ha sårat mig så? Men samtidigt läste jag också det inlägg jag skrivit när jag kom hem från min långresa med tjejerna. När samma människa hade köpt 50 rosor och lagt ut i hela lägenheten tillsammans med en miljon ljus. Hur fint var inte det då. Och idag har vi startat processen till livets resa. Mer om det snart.
 
Samtidigt jag läste om mitt och Måns öde så hamnade jag på inlägg om jobbet på HSB. Min första vecka. Där jag har skrivit att det var ett stort steg att ta första samtalet i telefon. Gulligt tänker jag och ser på hur mina arbetsuppgifter ser ut idag. Idag är svara i telefon det jag gör minst av allt och också den uppgift som jag ser som den "enklaste" och minst komplicerade idag. 
 
Det är roligt hur saker förändras. Om ett par år kommer jag läsa detta inlägg och tycka att jag var knäpp.
 
 
Me and my person, ser fram emot livet med dig!
 
 
Visa fler inlägg